First Reach
 Leefstijlcoaching

hormoonbalans

Beter door de overgang

In Nederland zijn er bijna 2,5 miljoen vrouwen tussen de 40-60 jaar. Dit betekent dat er bijna 2,5 miljoen vrouwen in meer of mindere mate te maken hebben met de overgang. Van deze groep krijgt ruim 60% te maken met mentale en fysieke klachten gedurende de lange periode die de overgang in beslag neemt. Lees meer in de volgende bijlage :
Als voedingsdeskundige heb ik inmiddels al honderden vrouwen ontmoet met ieder haar eigen unieke verhaal. Ze vielen ineens uit om iets kleins, voelden zich gestrest, zagen hun taille verdwijnen, waren moe, voerden strijd tegen het ouder worden en kilo’s of zaten ‘gewoon’ niet lekker in hun vel. Ze hadden vaak snacktrek, merkten dat hun menstruatiecyclus veranderde, wilden zwanger worden of kwamen juist net in de overgang. Ze waren, kortom, niet zo gelukkig, gezond, gezellig en productief als ze zouden willen. Terwijl ze nu juist zo graag iets moois van hun leven wilden maken. Herkent u uzelf hierin? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 


Verander je leefstijl / Verander je hormonen
Veel van deze klachten hebben met uw hormonencocktail te maken. Uw persoonlijke mix van bijvoorbeeld oestrogeen, testosteron, oxytocine, cortisol en serotonine. U kunt uw hormonen zelf voor een groot deel beïnvloeden door middel van het aanpassen van uw leefstijl. Het wetenschappelijk bewijs groeit met de dag!
Onder invloed van de daling van oestrogeen verandert het microbioom. 
 Ook een gezond darmmicrobioom kan de symptomen van de menopauze verlichten. Zie meer info over gezonde darmen op de volgende pagina:

DarmgezondheidHeeft u gezondheidsklachten die te maken hebben met de overgang? Voelt u zich moe, slaapt u slechter, komt u op onverklaarbare wijze aan rond uw middel, heeft u constant zin in iets zoets en last van stemmingswisselingen?  In het programma "Hormoonbalans" leer ik u hoe uw klachten zijn ontstaan en wat u zelf kunt doen om u beter te voelen.

Een kleine investering met grote resultaten!

Doordat ik gespecialiseerd ben door het behalen van het diploma “Overgang & Voeding”, kan ik u helpen inzien waar uw kracht en verbeterpunten liggen. Met het 5 leefstijl stappenplan kijkend naar voeding, ontspanning, zingeving, sociale leven en beweging kunt u zelf direct aan de slag.