First Reach
 Leefstijlcoaching

Voeding & huid

Vitamines en mineralen spelen een essentiële rol in het behoud van een gezonde huid en glanzend haar. Ze zijn betrokken bij verschillende biochemische processen in het lichaam die van invloed zijn op de groei, het herstel en de bescherming van huid en haar. Een uitgebalanceerd dieet met de juiste voedingsstoffen is daarom belangrijk om de gezondheid van huid en haar te bevorderen.


Vooropgesteld, er is niet één voedingsstof of voedingsmiddel dat zorgt voor wonderen voor je huid en haar. Toch steken er een paar met kop en schouders bovenuit. Hieronder kunt u lezen welke dit zijn.


de beste voedingsstoffen voor je huid en haren

Vitamine A, B, C en E, Selenium, Zink, Omega 3 vetzuren, Silicium en Collageen. In welke verhouding en hoe u ze in kunt zetten voor een gezondere huid, leer ik u tijdens het programma "Voeding & Huid".


Een gevarieerd dieet

Om de gezondheid van huid en haar te bevorderen, is het belangrijk om een gevarieerd dieet te volgen dat rijk is aan verse groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Het is ook essentieel om voldoende water te drinken om de huid gehydrateerd te houden.

Hoewel het volgen van een gezond dieet de belangrijkste bron van vitamines en mineralen zou moeten zijn, kunnen sommige mensen baat hebben bij het nemen van supplementen, vooral als ze een tekort hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Het is echter belangrijk om eerst via een bloedanalyse de vitaminestatus te laten bepalen alvorens je supplementen gaat innemen, omdat overmatige inname van bepaalde vitamines en mineralen schadelijk kan zijn. Via mijn praktijk is het analyseren van de vitaminestatus nu mogelijk. Indien u mij een mail stuurt met dit verzoek, zal ik de laboratoriumtest naar u toe sturen. Binnen 2 weken heb ik de uitslag die ik dan met u kan bespreken en volgt er een persoonlijk advies.


Naast een uitgebalanceerd dieet en eventuele supplementen is het ook belangrijk om gezonde leefstijlgewoonten te handhaven, zoals regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en het verminderen van stress, omdat deze factoren ook van invloed kunnen zijn op de gezondheid van huid en haar.


Wilt u graag een gezonde, stralende huid en glanzend haar? Wilt u een gezondere leefstijl? Maak dan nu een afspraak voor dit individuele programma, dan gaan we samen aan de slag! Vul uw gegevens op mijn contactpagina in , of mail rechtstreeks naar carolien@firstreach.nl.