First Reach
 Leefstijlcoaching

laboratorium onderzoek

Meten = Weten!

Bij mijn praktijk bied ik u de mogelijkheid om een voedselintolerantie-test te doen! Intolerantie voor voeding is een vertraagde “allergische” reactie op voedsel en wordt daarom ook een voedselallergie type III genoemd. Hierbij worden IgG antistoffen geproduceerd door het immuunsysteem. Dit kan leiden tot allerlei (laaggradige) ontstekingen en (milde) chronische klachten.

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat bepaalde voeding uw klachten kan veroorzaken of verergeren?
Heeft u chronische klachten of een chronische aandoening?
Heeft u overgewicht en lukt het maar niet om af te vallen, wat u ook doet?
Heeft u een auto-immuunziekte?
Heeft u maag- en/of darmklachten, zoals PDS*, buikpijn, winderigheid, maagzuur, of opgeblazen gevoel?
Heeft u huidklachten, zoals eczeem, psoriasis, of acne?
Heeft u astma of allergieën?

* PDS = Prikkelbare Darm Syndroom

Dan raad ik een voedselintolerantie test aan. Deze test is de moeite waard als u op een eenvoudige en snelle wijze erachter wilt komen welke voedingsmiddelen klachten bij u mogelijk veroorzaken of verergeren. Het bespaart u veel tijd en moeite in vergelijking met een eliminatiedieet.

De darmflora uit balans

Vaak zie ik dat de darmflora uit balans is bij een hormonale disbalans (de overgang), chronische klachten (veel stress) en bij diverse aandoeningen. Met voeding kan je de darmflora beïnvloeden. Ik zie dan ook geregeld verbetering in de algehele gezondheid wanneer er juiste voedingsaanpassingen worden gemaakt. De laatste tijd komen er ook steeds meer wetenschappelijke bewijzen over het verband tussen veranderingen in de darmflora en chronische klachten of aandoeningen.

Bepaalde voeding kan de klachten verergeren, maar ook verminderen en soms zelfs laten verdwijnen. Vaak heb je niet eens door dat bepaalde voeding de klachten veroorzaakt of verergert. Bij een vertraagde voedselallergie is het namelijk typerend dat de symptomen vaak pas na enkele uren of zelfs dagen na het innemen van een “trigger food” optreden. 


De darmflora kunt u weer in balans brengen door enerzijds voeding te eten die goed is voor de darmflora en anderzijds door ongezonde voeding en voeding waar u intolerant of gevoelig voor bent, te mijden.

De ImuPro voedselintolerantie test laat zien hoeveel antistoffen je hebt opgebouwd tegen een bepaald allergeen/voedingsmiddel. Eet u een bepaald voedingsmiddel vaak of heeft u een eenzijdig eetpatroon, dan bouwen de antistoffen zich snel op. Bij een bepaalde hoeveelheid antistoffen tegen een bepaald allergeen is de kans er dat er zich klachten ontwikkelen.

de imupro intolerantietest aanvragen?

De eerste stap zet u door het sturen van een mail naar mij. Ik vraag de voedselintolerantie test voor u aan en deze wordt naar u verzonden per post. In het pakketje zit de instructie en een vingerprik setje waarmee u eenvoudig zelf bloed kan afnemen en terug kan sturen naar het laboratorium.

Houd er rekening mee dat ik u minstens 1 maal moet spreken voor het bespreken van de uitslag van de voedselintolerantie test. Hierna ontvangt u de uitslag en het rapport per mail. Alle informatie over de tests, de kosten voor de test en het consult, stuur ik u toe nadat u een aanvraag hebt ingediend.